Watewyloop te Tielt - 2/7/2017


Alhoewel een mooi selectief parcours, dit jaar weinig deelnemers aan de start van deze wedstrijd, met ook een geringe Beverhout delegatie. Te verklaren door de grote belangstelling vrijdagavond voor de kermisloop van Moerbrugge.


Het is Peter Verhelst die na de race van vrijdag, met de meeste punten voor het wegcriterium gaat lopen en dit na een mooie wedstrijd en een goede eindspurt. Ook een aangenaam weerzien van Stefaan Tanghe die de wedstrijdschoenen terug heeft aangetrokken. Flor neemt de maat van Roger die iets te snel van start is gegaan op deze zware Tieltse omloop.


Véronique is terug de beste Beverhout dame voor Lotte, Georgette, Geertrui en Wendy.


Robert

Moerbrugge - 30/6/2017


In tegenstelling met vorig jaar geen stormweer en evenmin een match van de Rode Duivels voor het WK, maar wel zeer goede loopomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat deze editie één van de meest succesvolste ooit is.

Beverhout is naar goede gewoonte massaal aanwezig, ongeveer één vierde van het deelnemersveld kleurt blauw wit.


Bij de mannen is er geen tegenstand voor Alexander, maar achter hem wordt er keihard geknokt voor de ereplaatsen. Filip en James lopen de ganse wedstrijd zij aan zij, maar in de eindspurt is het Filip die het haalt van de jeugd. Nog straffer: daarbij verbetert Filip zijn recordtijd van vorig jaar met exact 1 minuut.

Op korte afstand Jens, Thomas, Nico en Stefaan. Daarna een vinnig duel tussen Tom en Peter. Diederik, Jan, Willem en de vele anderen volgen iets verderop.


Véronique is tevreden met haar mooie tweede plaats en ook Willemien laat zich zien door Stefanie in de spurt achter zich te laten. Lieve, Stefanie en Sofie zijn de naaste achtervolgers.


Zeker en vast proficiat aan alle deelnemers. Beverhout, gelet op haar ruime aanwezigheid, laat andermaal zien dat zij steeds bereid is om een organisatie van een bevriende vereniging te ondersteunen.


Robert


Foto’s Lucien


Nacht van Vlaanderen in Torhout - 16/6/2017


Ondanks de warmte stonden er traditiegetrouw veel Beverhouters aan de start van de Nacht van Vlaanderen in Torhout. De meeste deelnemers kozen voor de 10 kilometer, maar ook op de halve en de hele marathon zagen we Beverhouters in actie. De halve marathon werd als Vlaams kampioenschap geselecteerd door de Vlaamse Atletiekliga.

Met Timothy Van Belleghem, James Goossens, Filip Van Cauwenberghe, Jens Franssens, Nico Recour en Tom Vanhee in de voorste rangen liep Beverhout prominent in de kijker.

Bij de dames waren Lies Deruddere, Marlies Demeersseman en Stefanie Van Acker onze beste vertegenwoordigers op de tien kilometer.

In het Vlaams kampioenschap halve marathon won Anne-Marie Danneels niet alleen de titel in haar categorie (W50) maar werd ook algemeen winnaar. Stefaan Derous werd derde bij de M50. Niels Libbrecht en Jan Van Hollebeke volgden in zijn spoor. Flor Landuyt is de nieuwe kampioen in de M80.

In de marathon is de overwinning bij de dames voor Veronique Coene. Chris Peeters werd eerste dame bij de W50. Bij de mannen finishte Thomas Beirnaert op een voortreffelijke vierde plaats.

Lucien

Foto’s LucienDwars door Brugge - 14/5/2017


Door een aantal parcourswijzigingen, wordt het toch wel moeilijk om afstanden, gemiddelde snelheden ... op een correcte wijze vast te stellen.


Niettegenstaande een soms pittige wind, vallen de loopomstandigheden onder een aangenaam zonnetje, zeker mee. er staan dan ook heel wat Beverhout atleten aan de start.


Van bij de aanvang van de wedstrijd scheidt een kopgroep van een 4-tal atleten zich af van de grote massa. Daaronder niet alleen Alexander, maar ook de Beernemse triatleet Hannes Vandermoere, die later met maagklachten de kopgroep moet laten gaan. Het tempo is strak en halfweg wedstrijd neemt Alexander met een tempoversnelling afstand van zijn kompanen. Vrij spel krijgt hij echter niet, het blijft knokken tot op het einde want de voorsprong aan de eindmeet bedraagt nauwelijks een handvol seconden voor een momenteel zeer sterk lopende Simon Mestdagh. We noteren verder mooie prestaties van Timothy en James die binnen de top 20 finishen. Tom, Stefaan en Jan volgen iets verderop.


Bij de Beverhout dames geen echte verrassingen, Véronique bevestigt haar goede prestaties, Marlies loopt in vergelijking met vorig jaar een sterke wedstrijd en ook Tanja krijgt geleidelijk aan de goede vorm terug te pakken. Volhouden zo.


Eveneens een speciale vermelding voor Flor die zondag voor de 30ste maal op rij heeft deelgenomen aan deze wedstrijd. Proficiat Flor.


Robert
10 mijl + 8 km Aalter  - 12/05/2017


Ondanks het dreigende onweer toch een groot aantal beverhouters aan de start in Aalter.


Op de 10 mijl bij de mannen haalde Filip Van Cauwenbergh, die elk jaar sterker wordt, de overwinning binnen. Het podium werd vervolledigd met een 3 de plaats voor Jens Franssens.


Ook Niels Libbrecht met een mooie 6 de stek gevolgd door Peter Verhelst, 7 de liepen mooi binnen de top-10.


Verder in de westrijd zagen we nog Tom Vanhee, Peter Declerck, Bart Aelvoet en Nico Recour puike prestaties neerzetten even als Kurt Leyseele, Winny Vandoorn, Rik De Meulenaere. Maar ook Ivan Titeca, Geert Dufoort, Bart Hurtecant, Danny en Norbert Brandt en Luc Hoste deden hetvoortreffelijk.


Bij de dames een kleinere delegatie maar daarom geen mindere prestaties. Zo was Lieve Keirse onze beste vertegenwoordigster met een 5 de plaats gevolgd door Willemien Mercy, Leen Deschacht en Georgette Knockaert.


Op hetzelfde tijdstip ging ook de 8 km van start met eveneens een mooie delegatie beverhouters.

Met o.a. Geertrui Dumoulin, Kristien Vancompernolle, Conny Frickelo bij de dames en Marc D’Haeninck , Roger Knockaert , Ivan Vermeire bij de heren werd blauw-wit goed vertegenwoordigd.


Proficiat aan allen die deelnamen !


Nancy De Baene

Leeuwtjescriterium - 6/5/2017


De eerste echte eigen organisatie in het nieuwe sportpark Drogenbrood: een open jeugdmeerkamptornooi voor benjamins, pupillen en miniemen.

Deze wedstrijd maakt deel uit van het Leeuwtjescriterium, een organisatie van een aantal West Vlaamse atletiekclubs, waarbij de benjamins en pupillen deelnemen aan een vierkamp en de miniemen aan een vijfkamp.

Beernem zou Beernem niet zijn natuurlijk indien we geen eigen naam zouden geven aan deze meeting en hoe kan het anders de keuze valt op de Beertjesmeeting.

Vooraf werd reeds één en ander uitgetest: start, tijdopname, fotofinish, verwerking van de resultaten ... en dit verliep niet volledig probleemloos.


Zaterdag, de grote dag. Spannend of alles zou lukken.De weersomstandigheden vallen, ondanks de strakke en frisse wind, al bij al nog mee.

Met 156 deelnemers, waaronder 24 Beho-atleetjes, gaat er alleszins een ruim deelnemersveld van start.

We zien enkele voortreffelijke individuele prestaties van een aantal Beverhouters, ook in de breedte is er een positieve vaststelling, maar ontegensprekelijk is er nog veel werk aan de winkel. Een belangrijke taak voor de jeugdtrainers maar eveneens en in het bijzonder voor de jeugdatleten zelf. Jullie kunnen beslist nog een grote stap voorwaarts zetten,mits de passende inzet.


De vele medewerkers doen het prima op de verschillende standen en achter de schermen wordt er ondertussen druk gewerkt: tijdopnames en fotofinish verlopen bijna perfect. Voor de verwerking van de resultaten moeten de verantwoordelijken zich dubbel plooien, maar uiteindelijk valt alles in de juiste plooi.


Ondertussen draait ook de catering op volle toeren en is het alle hens aan dek voor en achter de bar.


Terecht kan worden teruggeblikt op een geslaagde organisatie, weliswaar een beetje uitgelopen in tijd, maar er kan steeds worden bijgeleerd. Het was dan ook de allereerste keer. Helpende handen zijn zeker naar de toekomst

altijd welkom.


Volgende editie in dit criterium is op zaterdag 20 mei in Nieuwpoort en de tweede Beverhout manche in dit tornooi op zondag 13 augustus (vrijwilligers kunnen kunnen zich nu al melden).


Robert


Foto’s Lucien      Heike

Les Ch'tites Foulées  - Bavinchove - 1/5/2017


Verslag Steve


Foto’s Lucien
Damme - Brugge - Damme - 23/4/2017


Dit jaar kunnen de organisatoren zeker niet aan de klaagmuur staan. In tegenstelling met de voorbije jaren, prachtige weersomstandigheden, met als gevolg vele toeschouwers en een nooit gezien deelnemersaantal.

Beverhout is dan ook met vele tientallen deelnemers, massaal van de partij voor één van de eerste wedstrijden in het nieuwe zomercriterium.


In de 10km wedstrijd loopt Alexander naar zijn zoveelste overwinning en met James en Jens in de top tien is Beverhout goed vertegenwoordigd. Ook voor de ereplaatsen is het zeer spannend tussen Bart (21), Tom (22), Joffrey (23), Dries (24) en Kurt (28). Bij de dames een probleemloze overwinning voor Barbara die na haar kuitblessure op het Belgische kampioenschap veldlopen terug op goede weg is, een 16de plaats algemeen en 4de Beverhouter is dan ook niet mis. Nancy en Stefanie zijn de naaste achtervolgers.


Voor wie 10km een beetje te kort is, staat er eveneens een halve marathon op het programma. Een 5de plaats en een goede tijd voor Filip bevestigen zijn uitstekende vorm, daarna volgen Stefaan (10), Timothy (11) die vooraf reeds de 2de plaats op de korte wedstrijd over 4km heeft behaald, Peter (20) en Niels (21).


Ook bij de vele andere Beho-deelnemers, niets dan tevreden gezichten in deze geslaagde editie.


Robert


Foto’s Lucien  


Werner 10 km en halve marathon


Werner selectie Beverhout

Crossdorp Oelem - 15/4/2017


Foto’s Roland


Natuurloop - 1/4/2017

Met 510 lopers was de Natuurloop 2017 een groot succes. Ook heel wat Beverhouters stonden aan de start van deze mooie loop, velen hadden afgesproken om er geen wedstrijd van te maken maar in groep de verschillende afstanden te lopen. De pracht van de Beernemse natuur, de prille lentezon en het gezelschap deden vergeten hoe zwaar deze loop eigenlijk wel is maar met de finish in zicht deden menig loper nog een laatste inspanning en trok nog sprintje louter voor de  eer. Een dikke proficiat aan de organisatoren!


Steve


 Foto’s Blog Natuurloop  


Veldloop te Berlare - 19/2/2017


De laatste wedstrijd van het Beverhout veldloop criterium in het mooie recreatiedomein Nieuwdonk te Berlare.

Een droog maar gevarieerd parcours, met een stukje bos, gras en een pittige zandstrook, die voor veel atleten een serieuze kuitenbijter is.


In de dameswedstrijd is neemt Barbara samen met Hanne Verbruggen het initiatie in een toch snelle start. Na een eerste aanloopronde wordt het tempo nog opgedreven en neemt Barbara afstand. Deze kloof wordt geleidelijk aan groter. De wedstrijd wordt dan ook met een mooie voorsprong gewonnen. Voor Marlies is het afzien in het mulle zand, maar loopt voortreffelijk. Dit is eveneens het geval voor Stefanie, Liesbeth en tenslotte Leen.


Bij de heren masters <50, zijn er een aantal mooie Beho-duels te zien. Dries en Kurt geven elkaar geen duimbreed toe, maar uiteindelijk is het ditmaal Dries die aan het langste eind trekt. Ook Bart heeft het niet onder de markt met een opzittende Eric die niettegenstaande de oudere leeftijd, verkoos in deze reeks aan te treden. Het wordt een spurt tot op de laatste meters. Rik is de ganse wedstrijd op achtervolgen aangewezen, maar doet het zeker niet slecht. Tenslotte aankomst van Carl en Wim.


Stefaan treedt voor de eerste maal aan bij de masters >50 en wat een wedstrijd, elke veldloper weet wel dat oprukken van een 5de naar de 3de plaats niet vanzelfsprekend is. Johan heeft het niet onder de markt met een niet afgevende Norbert voor nieuwkomer Marc D'Haeninck, die het in zijn allereerste veldloop voortreffelijk doet en tenslotte Guido en Jan.


Ruben treedt aan in de korte cross, waardoor Alexander onze enige vertegenwoordiger is bij de seniors. Ditmaal geen overwinning en dan nog op zijn verjaardag, maar om na 9 km de 2de plaats behalen op nauwelijks een handvol seconden na een absolute topper als Nkunzimana, bewijst dat Alexander een uitstekende wedstrijd heeft gelopen.


Robert


Foto’s Lucien     Marie-Rose


Natuurloop
PK Veldlopen Diksmuide -  8/1/2017


Een weliswaar niet zo overzichtelijk, maar goed beloopbaar parcours in Diksmuide. Later op de namiddag begint het deftig te regenen, wat het parcours binnen de kortste tijd zeer glibberig maakt.


Marlies bijt de spits af in de korte cross dames en loopt een behoorlijke wedstrijd. Spijtig moet ze in de eindspurt het onderspit delven, maar is best tevreden met haar bronzen medaille. In de dit jaar sterk bezette korte cross voor heren, behaalt Timothy een 9de plaats.


Daarna volgen de hoofdwedstrijden. De dames gaan van start en Barbara neemt resoluut de leiding die ze dan ook niet meer afgeeft. Met ruime voorsprong haalt ze de Provinciale titel binnen. Iets verder moet Gwendolyn het onderste uit de kan halen om haar 3de plaats veilig te stellen, maar doet dit voortreffelijk. Stefanie en Tanja arriveren wat later en tenslotte Leen die de titel +60 behaalt.


Met 21 masters heren op het deelnemersveld van 66, mag Beverhout terecht met trots terugblikken op dit kampioenschap. Filip - reeds het ganse winterseizoen in zeer goede doen - wordt 7de en 1ste bij de +45 en houdt daarbij heel wat jongere atleten achter zich. Thomas wordt 10de voor Stefaan op plaats 19 en kampioen +50. Een verkouden Nico moet zijn zeer explosieve start wat bekopen en tevreden zijn met plaats 32. Kurt en Dries vechten een onderling duel uit, voor Bart en Erik (kampioen +65), Rik, Frans (kampioen +60), Roel, Johan, een sterke Norbert, Wim, Daniël, Guido, Carl, Jan, Frans, Flor die voor de 1ste maal deelneemt aan een 'echte' veldloop en zomaar met de titel +80 gaat lopen, voor de neus van Roger.


In de gietende regen gaan de seniors van start. Bij aanvang van de race, dolt Alexander wat met de tegenstand, vooraleer definitief de wedstrijd naar zijn hand te zetten en andermaal de Provinciale titel te veroveren. Ivo loopt geen slechte wedstrijd na ziekte de voorbije week. Daarna aankomst van Ruben.


Van de uiteindelijk te verdelen 20 Provinciale titels gaan er 8 naar Beverhout. Dat verdient zeker en vast een dikke proficiat, evenals aan alle andere deelnemers en niet de vergeten de supporters. Met 49 atleten en 1 kangoeroetje Stan, bereikt Beverhout de kaap van 50 deelnemers, wat tevens het objectief was.


Volgend jaar afspraak voor de organisatie van het Provinciaal kampioenschap, op het gloednieuwe parcours in het sportpark Drogenbrood te Beernem.


 Robert


Foto’s Werner       Marie-RoseCross Ieper - 15/1/2017


De weersomstandigheden zijn bij aanvang nog redelijk goed, maar daarna begint het miezerig te regenen. Ondanks de verre verplaatsing, verdedigen 32 Beverhout atleten onze kleuren.

Benjamins: Nore en Lisa leveren een mooie prestatie. Ward en Stan houden na een flitsende start goed stand. Bij de pup zijn Haley en Marta present en leveren onderling een mooie strijd. Alsook Wannes en Arne bij de jongens. Miniem Kirsten verdedigt de Beverhout kleuren op een voortreffelijke manier. Cas, Seppe en Wout maken er een mooie wedstrijd van en arriveren alle 3 in de eerste helft , wat zeer goed is. Cadetten Lotte en Mira worden in de start iets in de verdrukking gebracht, maar verdedigen goed hun plaats.


Marlies heeft duidelijk de goede conditie te pakken en behaalt een mooie derde podiumplaats bij de seniors. Lies volgt iets verder.


Masters Tanja en Stefanie trekken goed hun streng op het zware parcours.


Bij de mast +50, een uitstekende zilveren medaille voor Stefaan, gevolgd door Paul en wat later Norbert, Jan en Roger. Filip, Nico, Dries, Kurt, Ivan en Rik strijden onder elkaar en maken er een mooi kijkstuk van bij de masters +35.


Nog weinig publieke belangstelling voor de seniors. Alexander en Mathijs Casteele geven elkaar geen duimbreed toe, maar in de 3de ronde gaat Alexander op het glibberige parcours onderuit. Hij maakt de achterstand terug goed, maar heeft zichtbaar pijn. In de voorlaatste ronde wordt de afstand terug groter, maar een 2de plaats is toch ook verre van slecht. Hopelijk verloopt het herstel goed. Davy bouwt zijn wedstrijd mooi op en schuift geleidelijk aan enkele plaatsen op. Timothy loopt zeker in beter doen dan in Maldegem.


Ondanks de mindere weersomstandigheden is het een aangenaam vertoeven in onze nieuwe tent. Bedankt Filip, Nico en Timothy om me te helpen bij het opruimen van de natte tent.

 

Raf

Veldloop Maldegem - 8/1/2017


Na de feestdagen, de eerste veldloop van het nieuwe jaar in het park van Maldegem.

Goede loopcondities en het parcours ligt er vrijwel perfect bij, wat garant staat voor snelle wedstrijden.

Naar goede gewoonte is Beverhout goed vertegenwoordigd.


Tanja loopt een voortreffelijke wedstrijd bij de masters, evenals Liesbeth. Bij de seniors ligt het tempo iets hoger. Barbara haalt het zilver, Marlies loopt één van haar betere crossen, voor Lies en Ulrike.


De heren masters vertegenwoordigen met 21 deelnemers op 85 bijna één vierde van het deelnemersveld. Filip loopt andermaal een uitstekende wedstrijd en kan Thomas van zich afhouden, die op zijn beurt de hete adem van Nico, Niels en Stefaan in de nek voelt.

Dries, Kurt en Jan volgen iets verder, maar ook Bart, Geert en Rik sluipen stilaan dichterbij. Norbert en Johan maken er een mooie strijd van. Voor Daniël en de heroptredende Filip Vandaele is het duidelijk afzien tot aan de eindstreep en tenslotte arriveren Guido, Carl, Jan, Frans, Roger en Wim, die gediskwalificeerd wordt wegens het lopen met 'muziek-oortjes', wat volgens het reglement niet is toegelaten.


Wat dit laatste betreft, is het natuurlijk zo dat er een officieel reglement moet zijn. Maar wanneer, een dergelijke overtreding (sic) die trouwens van geen enkel belang was voor de wedstrijd of het resultaat ervan,  aldus gesanctioneerd wordt, dan is de kans groot dat men een aantal sportieve mensen alle goesting ontneemt om nog eens aan een veldloop deel te nemen. De vraag kan inderdaad gesteld worden of de atletiekfederatie op deze wijze wel degelijk goed bezig is in het belang van de atletieksport ? Daarbij kan nog worden opgemerkt dat Wim ook in zijn vorige veldlopen met diezelfde 'oortjes' heeft deelgenomen, dat er toen geen enkele opmerking van de jury is gekomen ... ?


Terug naar de wedstrijd voor de seniors. Na een stage in Kenia loopt Alexander de tegenstand op een hoopje om met ruime voorsprong de wedstrijd te winnen. Davy loopt een voortreffelijke wedstrijd. Voor Timothy is het afzien na een zeer drukke periode en tenslotte is ook  Nichola tevreden, na de mindere prestatie in Ertvelde.


Robert


Foto’s Marie-Rose
Ga naar Archief